De Molenwiek

Over de Molenwiek

E-mailadres Afdrukken

In september 2009 zijn wij gestart met ons dagbestedingsproject in het bezoekerscentrum van Molen de Krijgsman. Na 5 jaar moesten wij daar weg en hebben wij een nieuwe plek gevonden ( speciaal voor ons gebouwd!) bij Molen Ceres in Bovenkarspel. Op 24 januari 2015 hebben wij daar op feestelijke wijze onze deuren geopend voor  publiek. Met de Molenwiek willen wij een actieve rol spelen in het dorp. Een ontmoetingsplek voor fietsers, wandelaars en een ieder die zin heeft om gezellig even langs te komen. Wij bieden onze gasten de keuze uit een kleine kaart. Tevens is er gratis Wifi, een leestafel en een kinderhoek. Ook kunt u  met uw boot bij ons aanleggen. Rondom de molen liggen aanlegsteigers. Daarnaast is er een oplaadpunt voor e-bikes. Met mooi weer kunt u heerlijk genieten op ons ruime terras met prachtig uitzicht op de molen, speeltuin, bootjes en trein. Aan de overzijde van de straat ligt station Bovenkarspel/Flora. 

krijgshuis De Molenwiek biedt kleinschalige dagbesteding aan jeugdigen en volwassenen met een aandoening uit het spectrum van autistische stoornissen, psychische beperking en/of een verstandelijke beperking.

Wij werken met maximaal 9 deelnemers per dagdeel. Wij werken met 2 tot 3 begeleiders per dag. 

Omdat er zowel voor als achter de schermen gewerkt kan worden, is er voor diverse cliënten dagbesteding mogelijk. Wij kiezen bewust voor een ‘mix’ van doelgroepen en iedereen is welkom, maar moet wel binnen de groep passen.

De werkzaamheden worden afgestemd op de ontwikkelingsmogelijkheden van de cliënten. Cliënten moeten hygiënisch en netjes kunnen werken en om kunnen gaan met rustige en drukke momenten. Tevens moeten cliënten goed om kunnen gaan met de publieke functie van de molen.

 
subNav
button1
button3
button7
button6

Bezoekadres

Zorgbakkerij De Molenwiek
Broekerhavenweg 82
1611 CH Bovenkarspel

Diana Schouten - van Stralen
T: 0228-528375
M: 06-55122714
E: meel@demolenwiek.nl

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag vanaf 09.45 uur tot 16.45 uur.
Van Molen tot Monumentendag ook op zondag geopend vanaf 12 uur.